LBN 575 - Kutyacsont köd

Teljes képernyő

LBN 575 - Kutyacsont köd
Jelölések:
Mi ez?

Észlelő:

Schmall Rafael

Leírás

A most feltöltött fotóm neve megintcsak a saját fantáziám szüleménye. Nem találtam máshol megfelelő megnevezést az objektumra az azonosítón kívül.

A kép érdekessége a technikai részletekben rejlik. Ez volt az első olyan felvételsorozat, ahol távolról indítottam a csillagdát. A tetőmozgatás még nincs megoldva, így azt segítettek lehúzni egy-egy telefonhívásra. A többit már tableten, mobilinternet segítségével intéztem. Teljes függetlenséget egyelőre nem szeretnék kiépíteni a távcsöves rendszernek, de a tetőmozgatás távvezérlésével egy olyan probléma oldódhat majd meg, hogy igazából akár ki is telepíthetem még sötétebb égboltra az egész csillagvizsgálót. A hely igazából megvan hozzá.

Annak ellenére, hogy távolról indítottam, vagy épp annyira mentem ki a csillagdához, hogy én magam toljam elő a tetőt, azonkívül nagyon hangulatos és izgalmas volt, ahogy a képek gyűlnek és nagyon kíváncsi voltam, hogy hogyan sikerül ez a felvétel. Szerény véleményem szerint nem lett rossz. Azthiszem 2-3 képet kellett kidobni, valamint a legrosszabb 20%-ot a program nem vette figyelembe az átlagolásnál.

Távcső
Skywatcher Quattro 200/800 ( átépített )
Időpont
2021-09-01
Helyszín
Kaposfő
Átlátszóság
3
Nyugodtság
5
Kamera
Canon EOS 6Da
Mechanika
Skywatcher EQ6-Pro GOTO
Expozíciós adatok
650x150sec RGB, ISO1600, f4
Feltöltve: 2021-10-15 19:57:50

Hozzászólások (0)

Még nincs hozzászólás